Menu Home

2018 | Ironman Frankfurt (voorbereiding)

Zaterdag 7 juli 2018 (the day before)

Niets doen op de hotelkamer. Dus weer even door mijn logboekje heen, kijken naar mijn voorbereiding op de race van morgen. Ironman Frankfurt. Ik schreef mij vorig jaar al in voor deze race, nog voordat ik in Maastricht meedeed. Want hier wilde ik onder de 10 uur finishen. Maar dat lukte in Maastricht al (9:47). Uitschrijven dan maar? Was in eerste instantie wel het plan. Maar Marcel en Ricardo schreven zich ook in voor deze race, dus dat maakt het dan wel leuk.

Frankfurt was dit jaar eigenlijk niet een hele belangrijke wedstrijd voor mij. Het was vooral een test voor Ironman Wales waar ik een eerste serieuze poging zou wagen om mij te kwalificeren voor het WK op Hawaii. Maar met de kwalificatie voor het WK 70.3 in Zuid Afrika kwam dat plan te vervallen. Om die reden werd Frankfurt wel wat belangrijker voor mij want het is nu de enige hele die ik dit jaar doe. Het lekkere is dus wel dat ik morgen gewoon voluit kan gaan.

En wat dat dan betekent voor de tijd… Ik hoop een PR neer te kunnen zetten en onder de 9:45 te duiken. Ik ben tevreden als ik wederom onder de 10 uur finish.

Dat lijkt wat voorzichtig omdat ik echt verder ben dan vorig jaar, maar het is wel bijna 30 graden tijdens de race. En hoewel het er nu naar uit ziet dat wetsuit waarschijnlijk toch is toegestaan (water is vandaag 22,9 graden en de grens ligt op 24 graden), zou het toch nog kunnen dat het non-wetsuit wordt. We zien het morgen wel! Jammer is ook dat het fietsparcours 185 kilometer is i.p.v. de gebruikelijke 180; dat is toch weer bijna 8 minuten langer op de fiets.

Maar ik denk dus wel weer progressie gemaakt te hebben. Zwemmen gaat echt harder en de laatste race in Zeewolde waar ik als 4e het water uit kwam, geeft veel vertrouwen. Fietsen gaat ook heel goed. Dit jaar nog meer uren en kilometers gemaakt dan vorig jaar. Het trainen met een powermeter werpt echt zijn vruchten af.

Ook het lopen gaat dit jaar weer lekker. Niet zoveel lange duurlopen gedaan als ik eigenlijk zou willen, maar het voelt wel goed. In het begin van het jaar bijna 7 minuten van mijn halve marathontijd afgehaald en in Marbella heel vlak 1:31 gelopen op de halve triathlon. Morgen zou ik wel graag mijn marathon PR uit Ironman Maastricht willen verbeteren. Dan moet ik dus onder de 3:35 lopen. Ik ga het gewoon proberen. Hopen dat de man met de hamer pas na 30 kilometer om de hoek komt kijken. Of gewoon een dagje vrij neemt, zou ook leuk zijn.

We gaan het morgen zien. Ik heb er zin in en er zijn best wat supporters meegekomen naar Duitsland. Morgen dus gewoon volle bak!