Menu Home

2017 | Ironman Mallorca 70.3

Zaterdag 14 mei 2017

4:56:54

Tevreden? Ik denk het wel. Drie weken geleden hoopte ik mijn PR uit Kraichgau van vorig jaar te verbeteren (4:54:50) en dat is net niet gelukt. Nu een paar dagen later denk ik dat ik toch gewoon tevreden moet zijn met deze tijd. Zeker gezien het feit dat ik de twee weken voorafgaand aan de race niet heb kunnen lopen i.v.m. een voetblessure en daar tot en met de race ook wel last van heb gehad. Doel werd daarom een sterk zwem en fietsonderdeel neer te zetten. En dat is gelukt!

Zwemmen (0:29:29). Voor mij voor het eerst zwemmen in zee. De twee trainingen in de week vielen mij best tegen. Door de wind best wat golfslag wat echt even wennen is. Ik verwachtte daarom niet echt meer een snelle tijd neer te zetten. Tijdens de race was het water best rustig en dus leek er misschien wel wat mogelijk. Voor het eerst onder half uur gezwommen met gemiddelde tijd van 1:28/100meter!

Fietsen (2:38:23). Wat een gaaf parcours inclusief een mooie klim van ongeveer 10 kilometer. De dagen voorafgaand aan de wedstrijd al in delen verkend. Toen echter met wind tegen in de laatste kilometers. Op raceday was de wind gedraaid. Daardoor was het na de eerste 10 kilometer waarin ik 38+ reed wat taaier op het vals platte stuk omhoog in aanloop naar de klim. Maar gelukkig dus niet de wind tegen en niet in de laatste kilometers. De klim was een feestje; ik denk een paar honderd tiatleten ingehaald. Door de klim niet echt een snel fietsparcours. Op de top van de klim was mijn gemiddelde snelheid gedaald tot 29,2. De rest van het fietsparcours beheerst gereden in hartslagzone 2 en de gemiddelde snelheid toch tot 34km/h teruggebracht (gem. hartslag 156). Best tevreden over! Overigens heel chill dat we in de 350 meter lange wisselzone direct naast de pro's stonden. Dat scheelt een takkeneind met je fiets door de drukte heen wurmen. Levert zo een AWA-ranking je toch nog wat op 😉

Lopen (1:41:41). Tsja, een halve marathon om snel te vergeten. Maar goed, een week eerder had ik er een hard hoofd in dat ik überhaupt zou lopen. De eerste 4 kilometer gingen erg goed, geen last en gemiddeld rond de 4:20/km gelopen. Ik moest toen echt een toiletstop maken en daarna was het voorbij. Met 27+ graden was het inmiddels ook aardig warm geworden. Steek in mijn zij, zware benen, moeite om technisch goed te blijven lopen en dus veel wandelen. Ik kon het gelukkig snel accepteren en had een PR toch al uit mijn hoofd gezet. Eigenlijk ook niet zoveel zin om er veel woorden aan vuil te maken. Tijd is misschien nog best acceptabel na 2 weken niet gelopen te hebben.

Overall gevoel: jammer dat een PR er niet inzat maar het parcours was denk ik toch wel wat zwaarder dan Kraichgau. Zonder toiletstop, snellere wissels en betere halve marathon zat tijd onder de 4:50 er zeker in. Kijk ik niet naar eindtijd maar positie in deelnemersveld dan moet ik zeker tevreden zijn. In Kraichgau nog bij de beste 15%, nu bij de beste 7% (221e van de 3093 overall & 40e in agegroup van 411 deelnemers). Wat dat betreft dus progressie!

Verder was de race een heel mooi toetje op een fantastische week vakantie. Te gek om een week weg te zijn en met Julia en Marcel hier een race te doen. Maar zeker ook gaaf dat we heel veel fans bij ons hadden. Elske, Maartje, Michelle, Suuz en familie van Wees, te gek dat jullie er waren!

KLIK HIER VOOR DE OFFICIËLE TIJDEN